Χορηγοί Αγώνα: Πολιτιστικός Σύλλογος Τόρνου και Ζηνέλης Παναγιώτης


Evrytania – Panetoliko – Triantafylia Mountain Trail Runnig

Καστανιά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΑΓΩΝΑ 33km

Μία υπέροχη διαδρομή που περνάει από φαράγγια, χωριά, ελατοδάση και βουνοκορφές του Παναιτωλικού με μεγάλες υψομετρικές διαφορές μέχρι και 1450m, εναλλαγή τοπίου με θέα την Καλιακούδα, Χελιδόνα, Βελούχι, Πλατάνι , Κουκουρέχι και μέχρι τα Άγραφα! Τρέχοντας στην κόψη των βουνών δεξιά οι κοιλάδες της Αιτωλοακαρνανίας και αριστερά της Ευρυτανίας, καταπίνεις τα χιλιόμετρα χωρίς να αισθάνεσαι κούραση και καταπόνηση.

Η  εκκίνηση ξεκινάει από την πλατεία Καστανιάς με 800m υψόμετρο. Τρέχουμε στο Εθνικό Μονοπάτι 11 ανεβαίνοντας μέχρι τα 950m και πάμε με κατεύθυνση δεξιά για το χωριό του Τόρνου περνώντας και από το μονοπάτι των καταρρακτών φθάνουμε στην πλατεία με υψόμετρο 650m. Εκεί αρχίζει η άνοδος, πάμε για Ξεροβούνι – Τριανταφυλλιά  με κορυφή  1817m και συνεχίζουμε στην κόψη αριστερά σε κάθοδο μέχρι τη θέση Σκάλα. Στην συνέχεια πάμε δεξιά σε κάθοδο για Γούρνες  (παλαιός συνοικισμός της Καστανιάς) με υψόμετρο 1100m, συνεχίζουμε ξανά δεξιά για το διάσελο Τριχιάς με υψόμετρο 1400m όπου πάμε  αριστερά για το Παλιολήμερο από εκεί μπροστά μας ξεδιπλώνεται η κοιλάδα του Προδρόμου. Συνεχίζουμε δεξιά στην κόψη από το Μέγα Ίσιωμα με υψόμετρο 1660m και με κάθοδο φτάνουμε στης Κοσίνας το Διάσελο και συνεχίζουμε αριστερά περνώντας από παλιές στρούγκες, αλώνια και καλύβια φτάνουμε στο τοξωτό γεφύρι και στην είσοδο για το φαράγγι Δεκατιάς σε υψόμετρο 450m. Συνεχίζοντας με άνοδο και φτάνουμε στη θέση Σταυρός με υψόμετρο 800m, πάμε αριστερά για Πλατεία και γέφυρα Μπακογιάννη  υψόμετρο με 430m.

Αριστερά αρχίζει η άνοδος για Διάσελο Καστανιάς με υψόμετρο 1200m όπου πάμε δεξιά για Πολύκενα και βλέπουμε την Καστανιά μπροστά μας και συνεχίζουμε για 1100m και τον τερματισμό στην πλατεία του χωριού.

Κατεβάστε το gpx αρχείο της διαδρομής των 33km εδώ
Τόρνος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΑΓΩΝΑ 12km

Η εκκίνηση γίνετε από την πλατεία του χωριού Τόρνος και ακολουθόντας το μονοπάτι των Καταρακτών σε άνοδο φτάνουμε στη συνοικία Μαρκέικα.  Περνώντας το ρέμα Χαλικόρεμα μπαίνουμε στο μονοπάτι του Παλαβογιάννη και κατόπιν στο μονοπάτι της Κορυφογραμμής  και Εθνικό Μονοπάτι 11 όπου και διασχίζοντας κάθετα τον Τόρνο τερματίζουμε στην Πλατεία του χωριού.

Υψομετρική διαφορά διαδρομής 650m

Τεχνικός Σύμβουλος


Βασίλης Ντέκας
Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΣ Πάνταβρέχει

Χάραξη και Μέτρηση Διαδρομής


Κώστας Τσαντός

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο ΕΟΣ  ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμου Καρπενησίου, ανακοινώνουν τη διεξαγωγή των  Αγώνων Ορεινού Δρόμου EYRYTANIA-Triantafylia-Mountain Trail Running το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Μαΐου.

Έναρξη από την Πλατεία Τόρνου Ευρυτανίας τα 12 χλμ το Σάββατο 13 Μαΐου και από την Πλατεία Καστανιάς τα 33 χλμ την Κυριακή 14 Μαΐου. Η προκήρυξη, οι εγγραφές, οι  ανακοινώσεις και όλες οι πληροφορίες θα  δημοσιεύονται στο https://eospantavrexei.gr/

Χρόνος και τόπος διεξαγωγής

Οι αγώνες θα διεξαχθούν 13 και 14 Μαΐου 2023 και περιλαμβάνει διαδρομές 12 χλμ και 33 χλμ

Η εκκίνηση του αγώνα 33χιλ θα γίνει στις 08:30  από την πλατεία ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ στις 14 Μαΐου 2023.

Η εκκίνηση του αγώνα 12 χλμ θα γίνει στις 09:30 από την Πλατεία του Τόρνου στις 13 Μαΐου 2023.

Λήξη Αγώνων

12 χλμ μετά από 4 ώρες

33 χλμ μετά από 10 ώρες

Όριο συμμετεχόντων

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά 150 δρομείς.

Κατηγορίες – Απονομές

Περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.

Έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές  (ανδρών – γυναικών σε κάθε αγώνα ) και μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες

Απονομές

 • 12 χλμ Σάββατο πλατεία Τορνου 2 μ.μ
 • 33χλμ Κυριακή πλατεία Καστανιάς 6μ.μ

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 33χλμ  έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.  Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 12 χλμ έχουν και όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους. Οι ανήλικοι θα συμμετέχουν μόνο με την έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα. Πληροφορίες στο 6988276142.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 25 ευρώ για τον αγώνα των  33 χλμ. και  12 ευρώ για τον αγώνα των 12 χλμ.

Εγγραφές  αθλητών

Οι εγγραφές των αθλητών  κλείνουν στις  7 Μαΐου ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην σελίδα του συλλόγου  και η πληρωμή  με τραπεζική κατάθεση:  

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά και η πληρωμή με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό:

Eurobank: IBAN:GR5102606790000030200096439

Προσοχή στην αιτιολογία να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και επιλογή αγώνα,

πχ: Ιωάννης Παπαδόπουλος 12km ή Ιωάννης Παπαδόπουλος 33km

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Ε.Ο.Σ. ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ

Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 5 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή αλλά όχι αργότερα από   καταληκτική ημερομηνία εγγραφών.

Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

Δήλωση  Υγείας – Όροι:

Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον Αγώνα Ορεινού Δρόμου  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ-Mountain Trail Running. Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας.

Αποδοχή φωτογράφισης – Bιντεοσκόπησης

Δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

Διάβασα την προκήρυξη του αγώνα και συμφωνώ με τους όρους της.

Παροχές:

 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip χρονομέτρησης)
 • Αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο
 • Αριθμός συμμετοχής
 • Υδροδοσία  και  σνακ  στους σταθμούς εφοδιασμού και έλεγχου
 • Αναμνηστικό τεχνικό t-shirt
 • Γεύμα μετά το τέλος του αγώνα
 • Υποστήριξη αθλητών-υγειονομική κάλυψη

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς  καθώς και από εθελοντές διασώστες.

Παραλαβή αριθμών – πακέτου συμμετοχής

Παραλαβή αριθμών θα γίνει το Σάββατο13 Μαΐου 2023 και ώρα 08:00 – 09:00 στην Πλατεία ΤΟΡΝΟΥ για τα 12χλμ.

Την Κυριακή 14 Μαΐου το πρωί στην αφετηρία του αγώνα από τις 07:00 – 08:00 στην  Πλατεία ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ για τον Αγώνα των 33 χλμ

Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

Μέτρα Ασφάλειας  Δρομέων

Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθούν από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό, άμεσα οι εθελοντές & διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή.

 • Αν ένας αθλητής/αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.
 • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.
 • Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροποσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών.

Παρατηρήσεις

Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών. 

Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική  επιτροπή.

Παρακαλούμε να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα https://eospantavrexei.gr/ για ανακοινώσεις και νέα σχετικά με τον αγώνα και την όποια  αγωνιστική μεταβολή

τηλ: 6988276142

email: eopantavrexei@gmail.com

Σημείωση

Σε περίπτωση διενέργειας  εθνικών εκλογών στις ημερομηνίες αυτές οι αγώνες θα μεταφερθούν μια εβδομάδα μετά  20 και 21 Μαΐου ή 6 και7 Μαΐου, θα υπάρξει ενημέρωση.                

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος και τεχνικός σύμβουλος

Βασίλης Ντέκας

Συνδιοργανωτές